restauranger skane

Smaker, dofter och upplevelser

Provning av drycker och mat.

Vår erfarenhet av mat och dryck gör att vi gärna anordnar olika provningar i samband med er konferens. Vi erbjuder provning av; vin, öl och choklad samt andra drycker och matvaror. Ni smaker och lyssnar till ”experten” som berättar och delar med sig av sin kunskap. Därefter är det ni som avgör om ”experten” hade rätt eller inte.


 

konferens, hike, aktivitetNattvandring på Skånes Djurpark

Nattvandring (sker kvällstid) – Ta del av nordiska rikets hemligheter
Boka en nattvandring på Skånes Djurpark under ledning av parkens personal. Se djuren under en tid på dygnet när ni normalt inte har möjlighet att besöka parken.

 

 


TrädklättringTrädklättring

Upplev träden från ett annorlunda perspektiv!
En introduktion till trädens fantastiska värld där ni får känna på hur fridfullt det är i trädkronan. Vill du veta hur det känns att bli omfamnad av ett träd? Tillsammans klättrar vi upp i trädet. Vi njuter av den hissnande känslan och kanske väntar där lite fika… . En perfekt aktivitet för vänner och kollegor om du har 1-1.5h över. Inget ombyte krävs och du klättrar bara så högt upp du vill.


 

Surdegsbröd

Mjöl, vatten,Surdegsbröd havssalt och surdeg. Långa jästider som ger mycket smak. Slutligen stenugnen som förvandlar degen till bröd med knaprig skorpa, elastiskt inkråm och lång hållbarhet – surdegsbröd.
En introduktion till brödens fantastiska värld! Lär er känna igen olika brödtyper och hur man kan kombinera mat och bröd. Ni får först en introduktion till bröd och bakning, därefter provsmakar vi fyra sorters bröd med tillbehör. Vi lär oss skillnaden på hantverksbakat och industribakat, bröd bakat med surdeg och jäst, upplever hur olika sädesslag påverkar brödets egenskaper och pratar om hur man kombinerar mat och bröd. Tid: 1-1.5 timmar


Meditationsaktivitet för konferenserMeditation

Vi mediterar i en vägledd meditation och pratar om faktorer som hjälper kroppen i balans. Efter meditationen tar vi oss tid för en stunds samtal där eventuella frågor diskuteras.

Ordet meditation kommer från latinets meditare, som betyder att föras mot mitten, mot centrum. Det finns många olika typer av meditation. Ni får prova på en del olika så att du kan hitta din egen modell. Du får till exempel prova på andningsmeditation, ljusmeditation, vägledd resa till ditt inre och barnet inom dig. Min meditationsteknik grundar sig på de olika tekniker jag provat på och tränat sedan jag var 19 år. Passar alla och tar ca 60-90min.


Träning Dynamisk Yoga eller Pilatessafe_image

Dynamisk Yoga, på en nivå som alla klarar av. Innehåller smidighet, styrka, andning och avslappning. Pilates, styrka och smidighetför mage & rygg i flödande rörelser i andningens rytm. Stärk din bål, öka din kroppskännedom och upplev lugnet och styrkan i din andning. Passar alla och tar ca 60min.


Shared ExperienceVi samarbetar med Shared Experience som är specialister på TeamBuilding. De hjälper er att bygga och arbeta som ett LAG genom att konkret i vardagen ta tillvara varandra och varandras resurser i ert uppdrag. De ger er verktyg och strukturer för att inte bara prata om samarbete, utan för att faktiskt förverkliga det.

 

 


På Håret – spännande frågesport i lagKonferens

Frågelek inspirerad av Sveriges mest populära frågetävling i SVT, ”På Spåret”. Med kluriga ledtrådar tävlar lagen om att hitta rätt stad och sedan kommer frågor i mycket blandade ämnen. Allt proffsigt paketerat och presenterat med bilder och musik och den bereste Johan Persson som spelledare och domare. Engagemanget och lagkänslan brukar väckas snabbt och det är också ett sätt för grupper att lära känna nya sidor hos varandra.

Reseberättelser
Med 78 besökta länder erbjuder Johan också bildrika reseberättelser från äventyr utanför allfarvägarna, t ex ”Med ryggsäck i Väst-Afrika” som ger nya perspektiv och ”Lärarvikarie i Kina”.
För grupper om 4 till 150 personer, tidsåtgång 1-2 timmar beroende på upplägg. .


ParksportSport

Prova alltifrån kubbspel och boulekulor till roliga tipspromenader.
Fråga Stiftsgårdens personal så hjälper vi gärna till.
Kontakta oss för mer information.


hike, åkersberg, hotel, vandra

Frälsarkransvandring

På gården har vi lagt ut en egen Frälsarkransrunda som ni kan vandra om ni har en stund över. Kransar och beskrivning finns att låna i receptionen. Vandringsbeskrivning finns här att ladda ner i pdf format, frälsarkransvandring

 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev