restauranger skane

Smaker, dofter och upplevelser

Provning av drycker och mat.

Vår erfarenhet av mat och dryck gör att vi gärna anordnar olika provningar i samband med er konferens. Vi erbjuder provning av; vin, öl och choklad samt andra drycker och matvaror. Ni smaker och lyssnar till ”experten” som berättar och delar med sig av sin kunskap. Därefter är det ni som avgör om ”experten” hade rätt eller inte.

konferens, hike, aktivitet

Nattvandring på Skånes Djurpark

Nattvandring (sker kvällstid) – Ta del av nordiska rikets hemligheter
Boka en nattvandring på Skånes Djurpark under ledning av parkens personal. Se djuren under en tid på dygnet när ni normalt inte har möjlighet att besöka parken.

 

 

 

TrädklättringTrädklättring

Upplev träden från ett annorlunda perspektiv!
En introduktion till trädens fantastiska värld där ni får känna på hur fridfullt det är i trädkronan. Vill du veta hur det känns att bli omfamnad av ett träd? Tillsammans klättrar vi upp i trädet. Vi njuter av den hissnande känslan och kanske väntar där lite fika… . En perfekt aktivitet för vänner och kollegor om du har 1-1.5h över. Inget ombyte krävs och du klättrar bara så högt upp du vill.

FlugfiskeFlugfiske

Prova på att flugfiska i Tollerupssjön. Ni får låna utrustning och blir undervisade av en flugfiskare som fiskat i många år. Hitta rytmen med linan och spöet och kanske bli biten av upplevelsen. Sjön ligger naturskönt i närheten av Höör. Aktiviteten lämpar sig för grupper på 10 till 20 personer. Tidsåtgång ca 3 timmar, vi ordnar transport fram och tillbaka.

 

Mordgåtan

Ny-bild-150x150

Det har skett ett mord och ni behöver hjälpa till med utredningsarbetet. Mördaren skall spåras och fångas, tag del av ledtrådar och förhör. Dela upp er i lag och lös gåtan, tidsåtgång ca 1 – 1,5h.

Surdegsbröd

Mjöl, vatten,Surdegsbröd havssalt och surdeg. Långa jästider som ger mycket smak. Slutligen stenugnen som förvandlar degen till bröd med knaprig skorpa, elastiskt inkråm och lång hållbarhet – surdegsbröd.
En introduktion till brödens fantastiska värld! Lär er känna igen olika brödtyper och hur man kan kombinera mat och bröd. Ni får först en introduktion till bröd och bakning, därefter provsmakar vi fyra sorters bröd med tillbehör. Vi lär oss skillnaden på hantverksbakat och industribakat, bröd bakat med surdeg och jäst, upplever hur olika sädesslag påverkar brödets egenskaper och pratar om hur man kombinerar mat och bröd. Tid: 1-1.5 timmar

Bon´ArteJonglera

Stel, trött och tappat koncentrationen?
Då är det dags att lära sig jonglera! Strax efter lunchen har vi som svårast att ta till oss mer information. Matsmältningen tar all energi från resten av kroppen. Sluta tänka – Jonglera! När du jonglerar kan du inte tänka på något annat än just att jonglera. Isabella Amirell lär er att skärpa er koncentrationsförmåga, öka er förmåga till inlärning och vänstra hjärnhalvans kreativitet. Inom 1 timme lär sig nästan alla att mästra 3 bollar. Bollar ni får med er till kontoret.

GrafikGrafik

Gör ditt egena grafiska blad. Ni blir ledda i ert skapande av Mattias Olsson är verksam som grafiker och illustratör. Tag med ett fotografi och gör ett grafiskt blad av det. Mattias tar med sig en portabel press och gör klart era blad medan ni äter middag och ni får med ert verk hem. Tidsåtgång ca 2-2,5 timmar, grupper om 10-25 deltagare.

 

Träning Dynamisk Yoga eller Pilatessafe_image

Dynamisk Yoga, på en nivå som alla klarar av. Innehåller smidighet, styrka, andning och avslappning. Pilates, styrka och smidighetför mage & rygg i flödande rörelser i andningens rytm. Stärk din bål, öka din kroppskännedom och upplev lugnet och styrkan i din andning. Passar alla och tar ca 60min.

Shared ExperienceVi samarbetar med Shared Experience som är specialister på TeamBuilding. De hjälper er att bygga och arbeta som ett LAG genom att konkret i vardagen ta tillvara varandra och varandras resurser i ert uppdrag. De ger er verktyg och strukturer för att inte bara prata om samarbete, utan för att faktiskt förverkliga det.

 

 

En utblick i världen – eller tävling i den?

Konferens

Efter ett koncept känt från SVT visas bilder och med kluriga frågor och ledtrådar får de olika lagen
tävla om att först hitta rätt stad. Målet är att frågorna skall ska vara spridda i ämnen och nivåer så chansen ökar för olika lagmedlemmar att kunna bidra och diskutera till en framväxande laganda. För grupper om 4 till 50 personer, tidsåtgång 1-2 timmar beroende på upplägg. Johan Persson är  ”På hårets” enväldige domare.

 

Konferens

Samspel

Ni får en trevlig stund tillsammans där Ni kommer kunna skratta med varandra, en upplevelse Ni kommer komma ihåg och prata länge om. Teambildningsaktiviteten passar lika bra som en del av en konferens, som en kickoff till ett nytt projekt eller som en trevlig avslutning för personalen inför semestern.Under några timmar får Ni lära Er spela var sitt blåsinstrument och sedan utnyttja de nya kunskaperna för att spela tillsammans i en blåsorkester. Samspel står för allt nödvändigt material och Ni behöver inte åka någonstans utan de kommer till Oss.

Parksport

Prova alltifrån kSportubbspel och boulekulor till roliga tipspromenader.
Fråga Stiftsgårdens personal så hjälper vi gärna till.
Kontakta oss för mer information.

hike, åkersberg, hotel, vandra

Frälsarkransvandring

På gården har vi lagt ut en egen Frälsarkransrunda som ni kan vandra om ni har en stund över. Kransar och beskrivning finns att låna i receptionen. Vandringsbeskrivning finns här att ladda ner i pdf format, frälsarkransvandringPrenumerera på vårt nyhetsbrev