fbpx
    

Altare

Livets högtider

 

dopDop

Dop är fest!

Dopets välsignelse påminner oss om att vi är sedda och älskade. Guds ansikte är vänt till oss. Vi firar och gläds över att en människa döps. Genom dopet förs vi in i kyrkan och ingår i en större gemenskap: med Kristus, församlingen, och kyrkan i världen.

Själva dopgudstjänsten är en fest där vi alla firar att en ny medlem blir en del av vår gemenskap. Ofta vill man fortsätta med ett kalas efteråt.  Detta kan göras på ett enkelt sätt och det finns inget som säger att man måste ha en efterfest. Att bjuda in släkt och vänner för att fira dopet har länge varit en tradition.  På stiftsgården hjälper vi gärna till att ordna dopfesten.

 

VigselringarBröllop

Välj den finaste bröllopslokalen i Skåne för ett oförglömligt firande.

En kyrklig vigsel är en symbolrik gudstjänst. I Guds och alla vittnens närvaro lovar vi varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Vi ber Gud att välsigna vårt äktenskap och hjälpa oss igenom de svårigheter vi kommer att möta i livet.

Det finns goda möjligheter att sätta en personlig prägel på vigselgudstjänsten. Grundläggande är att det ska vara en gudstjänst i glädje och tacksamhet över livets och kärlekens gåva för både brudparet och gästerna.

Brudpar skriver sina egna löften, sjunga en sång till varandra eller göra något annat personligt. Det kan gå utmärkt men kan också vara en källa till nervositet som förtar lyckan i stunden. Det är betydelsefullt att kunna slappna av och vara närvarande. Ord och toner bör smälta in och ge er utrymme att tänka på varför ni är där. Av kärlek till varandra och med resten av livet framför er. Det kommer även ge församlingen möjlighet att slappna och njuta av musik och textläsning och fundera över kärleken.

På Stiftsgården Åkersberg har vi ett fantastiskt kapell som kan rymma över 200 personer. Vi har arrangerat alltifrån tårögda vigslar till magnifika supéer i många år. Vi erbjuder ett genuint kök, vacker miljö, behagliga rum för övernattning och natursköna omgivningar. Ta kontakt!

 

ljusBegravning

Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

Begravningsgudstjänsten är en akt av kärlek och respekt för den som är död. Den är också något att hämta kraft ur för den dödes anhöriga.

I gudstjänsten får vi tacka för vad en människa gett oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades och ville i vår relation. Vi får be om försoning för det som brustit mellan oss. Gudstjänstens djupaste ärende är överlämnandet av den som är död i Guds händer.

I Frihetens kapell går det bra att ha begravningsgudstjänsten och därefter ha minnesstunden på Stiftgården.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev