Stiftsgården Åkersberg

Josefin Tinglöf.

Första gången jag såg Josefins konst var under påsken 2017 och pratade direkt med henne om att komma till Stiftsgården och ställa ut sina konsteverk och nu är det dags. Josefin skriver själv så här om sitt skapande.
”Jag vill med mina tavlor uttrycka den fascination jag känner inför ansikten, med alla dess vinklar och skevheter. Ansikten; bland det självklaraste vi har, men ändå så komplexa med den bakomliggande finstämdhet som avgör vad vi uppfattar i de ansikten vi ser. Vad som slutligen utläses är en ekvation av, medvetna såväl omedvetna, känslor och tankar, men är även avhängigt betraktarens förmåga och vilja till tolkning.
Jag både våndas över den skevhet vi finner i det vackra och gläds över den skönhet vi finner i det skeva – inte minst hur vi delvis medvetet kan “sända ett ansiktsuttryck” för att kommunicera en känsla, men lika ofrivilligt inte kan stoppa en tanke som drar förbi och får små muskeldragningar i  vårt ansikte att avslöja mer än vad vi trodde oss erkänna ens för oss själva.”

Utställningen är öppen:
Vardagar 8-18
Helger 8-15
Utställningen förlängd till 25 november