Stiftsgården Åkersberg

Thomas Bertdahl en konstnär jag sett fram emot att få ställa ut och nu är det dags. Nu finns han på väggarna utanför Frihetens Kapell.

Thomas skriver själv om sitt skapande ”Hela tiden finns lusten att prova, leka och glädjen inför den skapande processen där. målandet är aldrig betungande utan det som ger energi och glädje. Jag tror att vi alla föds till kreativa individer, det gäller bara att hitta sitt eget språk och uttryck. Mina verk är inte ”svåra” utan jag vill ge åskådaren en förnimmelse av balans och lugn harmoni. För att lyckas med detta så jobbar jag med många lager av den mer opaka akrylen för att locka fram ett färgdjup och en transparens. Jag vandrar med mina penslar mellan de tjocka flödiga färgskikten och de tunna strykningarna, hela tiden på jakt efter att skapa liv i målerietmen få harmoni i helheten.”

Personligen hoppas jag  att det är fler som skall upptäcka och uppskatta Thomas konst nu när den finns tillgänglig att beskåda i Frihetens Kapell på Stiftsgården Åkersberg, Tobbe.

 

 

Utställningen är öppen
vardagar 08-18
Helger 09-15

Pågår till 26 december