Stiftsgården Åkersberg

Alan Duncanson en Skotte i ”landsflykt”?

Nä snarare kärleken som lockade honom hit.
Numera bosatt på den skånska lundaslätten och åtarskapar sitt skotska ursprung ur minnet.
Personligen tycker jag att detta är så jag själv kommer ihåg Skottland efter mina egna resor.

Själv skriver han:

ALAN G.H. DUNCANSON

Född i Edinburgh i maj 1948. Flyttade till Sverige i december 1970 och till Björnstorp utanför Lund 1977. Gift med Inga som också målar. Har själv regelbundet ställt ut akvareller sedan 1984. Har arbetat inom Vuxenpsykiatrin och Inga inom Barnpsykiatrin varför konsten har blivit en viktig ventil.
FÖRESTÄLLANDE, FIGURATIV KONST.
Målar gärna landskap, fåglar, gamla rostiga bilar, men också inifrån kommande motiv i en färgskala från ljusaste rosa till mörkaste lila. Målar gärna motivet på plats.
INSPIRATION.
Min egen strävan att bemästra och utveckla mitt arbete så att jag själv blir nöjd är min inre kamp och drivkraft. Kurser på Danska Folkhögskolor 6 år i sträck 2002 – 2007 gav fördjupad kunskap och inspiration.
TEKNIK.
Oftast lager på lager – måla, låt torka, måla. Försöker balansera objektets exakthet med olika akvarelltekniker i utrymmet kring objektet.
Signerar verken med AGHD. (Inte en neuropsykiatrisk diagnos utan mina initialer!)

Utställningen är öppen
vardagar 08-18
Helger 09-15

Pågår till 29 april