Stiftsgården Åkersberg

Emelie Ånskog har väckt min nyfikenhet….

När jag pratade med Emelie om att jag gärna ville ha en bild på hennes konst att visa här fick jag som svar

”Jag tänkte på det där med bild på konsten, men grejen är att jag vill göra en serie konstverk skräddarsydd för utställningen på Åkersberg och eftersom serien ännu inte är klar, känns det konstigt att visa en bild av någonting helt annat som ingen kommer att få se.”

I övrigt skriver Emelie så här om sin konst.

”Det är svårt för mig att beskriva min egen konst eftersom jag anser att bildspråket är ett eget språk och inte så lätt låter sig beskrivas med meningar och ord. Det viktigaste när det gäller konst är för mig att den berör. Att konsten når fram, konstverken får liv, blir någonting mer, något större än akrylfärg och pannå. Känslor och stämningar är centralt och styr tekniken. Att uttrycka sig med inlevelse och få äran att beröra en medmänniska är viktigare än vilken teknik som används.”

Pågår till 25 september

 

Utställningen är öppen
vardagar 08-18
Helger 09-15