Rörelse, stillhet & träning

Andrums drop in-klasser
På Andrum erbjuder vi varma, sköna och avslappnande klasser med utgångspunkt i och inspiration från yoga, meditation och andning. Klasserna är 20 minuter och hålls i Andrums uppvärmda yogarum på entréplan. Vi har möjlighet att ta emot max 8 deltagare per klass. Det är inte möjligt att boka in sig på dessa klasser. Vi uppmuntrar er att gå dit en stund innan för att få en plats. Bär förslagsvis en kortärmad tröja och shorts eller badkläder. Inga förkunskaper krävs, du är välkommen precis som du är. Kostnadsfritt. Endast för spa- och hotellgäster.

Onsdagar

10:00 guidad meditation
11:00 andningsövning
13:00 yoga
14:00 guidad meditation
Lördagar
10:00 guidad meditation
11:00 andningsövning
12:00 yoga
14:45-15:45 Holistisk träning/Yoga Hatha Gentle
Guidad meditation En klass för att landa i kroppen och låta tankarna stillas. Med mjuk guidning och lugnande toner erbjuds utrymme för djupavslappning och centrering.  
Andningsövning Med hjälp av vårt mest naturliga verktyg – andetaget – skapas möjligheter för koncentration, frigörelse och nedvarvning.  Sittandes på en meditationskudde guidas du genom en andningssession, inspirerad av andetagets många tekniker, nyanser och egenskaper.
Yoga Klassen består av ett mjukt, meditativt och stärkande flöde samt lugnande rörelser och sköna vridningar. Klassen avslutas med avslappning i savasana.
Lördagar jämna veckor 14.45-15.45
Holistisk träning – 60 min eftermiddagsträning för ande, kropp och själ
Utifrån ett helhetsperspektiv kombineras varsamt modaliteter, tillvägagångssätt och traditioner för att främja upplevelser av välmående, balans och närvaro. Klassen berör sekvenser av rörelse och stillhet – av aktivering och återhämtning, där andetaget utgör vår centrala punkt mellan inre och yttre rum.   
Lördagar udda veckor 14.45-15.45
Yoga Hatha Gentle – 60 min yoga
En yogaklass i SPAet för att stärka kroppen, släppa spänningar i nacke, axlar och rygg och för att landa. Meditativa rörelser stillar tankarna och vi jobbar igenom hela kroppen innan vi landar i djupgående avslappning liggandes. 
Andrums bokningsbara klasser
Varje onsdag- och lördagsmorgon klockan 07.30 har du möjlighet att delta på en 60 minuters klass bestående av antingen holistisk träning eller lugnande yoga. Dessa klasser är bokningsbara och anpassade för max 15 deltagare. Du kan boka in dig oavsett om du är gäst på Åkersberg och Andrum eller ej. Inga förkunskaper krävs, du är välkommen precis som du är. Morgonträningen hålls mitt i Andrums behagligt varma och generösa lokaler.
Kostnad 125kr/tillfälle.
Onsdagar och lördagar 07:30-08:30
Jämna veckor
Holistisk träning – 60 min morgonträning för ande, kropp och själ
Med panoramisk utblick över naturen, omgivna av avskalat generösa och uppvärmda miljöer iklädda hallandsgnejs, bjuds vi in till ett dedikerat och andaktsfullt uppvaknande. Denna morgonträning erbjuder ett holistiskt förhållningssätt som varsamt kombinerar modaliteter, tillvägagångssätt och traditioner för att främja upplevelser av välmående, balans och närvaro. Den holistiska träningen skänker oss verktyg och möjligheter att integrera aspekter av stresshantering, spänningsreglering, emotionell acceptans och frigörelse. Med andetaget som central punkt skapas utrymme för perspektiv och reflektion, medan träningen berör sekvenser av rörelse och stillhet – av aktivering och återhämtning. 
Onsdagar och lördagar 07:30-08:30
Udda veckor
Din skönaste morgon – 60 min yoga
Med porlande vatten runt oss, utsikt över natur och skog genomförs denna unika yogaklass i SPAets värmande och harmoniska miljö. Yogan består av ett mjukt flöde för att stärka, sträcka ut och lugna hela kroppen. Fokus ligger på att landa, hitta stillhet, återhämtning och reflektion och har inslag av meditation och massage.
Välkommen till en kärleksfull och omhändertagande stund för både kropp och själ.