fbpx

Qi Gong

Qi Gong är ett omfattande begrepp som ungefär betyder ”kunskapen om Qi” där Qi kanske närmast kan tolkas som ”livskraft”. Grundläggande för Qi Gong är att främja hälsa och välbefinnande i alla dess aspekter, såväl mentala som kroppsliga. Det finns en mängd olika Qi Gong övningar och vi kommer att fokusera på några grundläggande för avslappning, centrering, meditation, balans, rörlighet och stabilitet, bl.a. hämtade från de s.k. Åtta Silkesbrokaderna. Vidare kommer jag att introducera Tai Chi Qi Gong som baseras på Tai Chi Chuan och som kan fungera separat eller som komplement till Tai Chi.

Upplägg
Vi börjar med 45 minuter Qi Gong och efter 15 min paus fortsätter vi med 90 minuter Tai Chi. Man kan delta på båda klasserna som är fristående eller i var och en separat som man vill. Det går bra att komma hur ofta eller sällan man vill, men ett kontinuerligt deltagande ger bästa resultat. Rekommenderad klädsel är mjuka och bekväma träningskläder och skor med platt sula.

Målet är att ta en paus från stressen, varva ned, må bra och ha roligt! Välkommen!

Här har Karl skapat en grupp för dig som tränar med oss. https://www.facebook.com/groups/cloudhands/

Möt vår instruktör Karl Bergfors som här berättar om sig själv och om dessa träningsformer:
– Jag har passionerat utövat Tai Chi och Qi Gong i mer än 25 års tid bl.a. för en av världens främsta Tai Chi mästare, Tung Kai Ying. Jag är dessutom diplomerad i akupunktur enligt Traditionell Chineese Medicin (TCM) och har varit domare i Tai Chi både vid Swedish Open och European Open.

Anmälan i Mindbody eller maila andrum@akersberg.se

Timme-schema

New Day

Datum

29 jan 2020
Expired!

Tid

17:30 - 18:15
Frihetens Kapell

Plats

Frihetens Kapell
Höör
Kategori
Andrum Spa

Arrangör

Andrum Spa
Telefon
0413-559150
E-post
andrum@akersberg.se

Nästa evenemang