fbpx

Tai Chi

Tai Chi Chuan, som det egentligen heter, är en kinesisk kampkonst som baseras på utveckling av sinne och kropp till harmoni och balans. Den har en mycket lång tradition i Kina och den tradition som jag avser att följa går i direkt linje via Tung familjen tillbaks till ursprunget av denna Yang stilens Tai Chi. Vi kommer att arbeta med den s.k. långsamma formens första del och kompletterande övningar, samt med Tai Chins rörelsemönster för att främja koordination, kroppsmedvetenhet och inre stillhet. För att få förståelse för den praktiska tillämpningen av Tai Chi som kampkonst, kommer vi också att helt mjukt göra övningar två och två.

Upplägg
Vi börjar med 45 minuter Qi Gong och efter 15 min paus fortsätter vi med 90 minuter Tai Chi. Man kan delta på båda klasserna som är fristående eller i var och en separat som man vill. Det går bra att komma hur ofta eller sällan man vill, men ett kontinuerligt deltagande ger bästa resultat. Rekommenderad klädsel är mjuka och bekväma träningskläder och skor med platt sula.

Målet är att ta en paus från stressen, varva ned, må bra och ha roligt! Välkommen!
Här har Karl skapat en grupp för dig som tränar med oss. https://www.facebook.com/groups/cloudhands/

Möt vår instruktör Karl Bergfors som här berättar om sig själv och om dessa träningsformer:

– Jag har passionerat utövat Tai Chi och Qi Gong i mer än 25 års tid bl.a. för en av världens främsta Tai Chi mästare, Tung Kai Ying. Jag är dessutom diplomerad i akupunktur enligt Traditionell Chineese Medicin (TCM) och har varit domare i Tai Chi både vid Swedish Open och European Open.

Anmälan i Mindbody eller maila andrum@akersberg.se

Timme-schema

New Day

Datum

29 jan 2020
Expired!

Tid

18:30 - 20:15
Frihetens Kapell

Plats

Frihetens Kapell
Höör
Kategori
Andrum Spa

Arrangör

Andrum Spa
Telefon
0413-559150
E-post
andrum@akersberg.se

Nästa evenemang