Heliga danser

Vi inbjuder Dig att komma och pröva Cirkelns kraft.
Första tisdagen varje månad mars- maj  händer det saker på Stiftgården Åkersberg i Höör(5 min till fots från Påga- och Öresundstågen) .
Samtal/föredrag, kl 17.00-18.00 då olika erfarna dans- och musikarbetare talar om  dansens mönster ur många  vinklar;  vad och hur de kan berätta för oss. Efteråt är det Heliga danserVi dansar på kyrktorget(inomhus) utanför kapellet klockan 18.00 – ca 19.30 och firar sedan en enkel kort dansmässa som slutar senast klockan 20.00. Du kan komma och gå som du vill. Olika dansledare varje gång. Ingen kostnad.
Vi dansar i cirkelns gemenskap, cirkeln som bär oss alla, som kan öppna sig i spiraler och labyrinter, men som vi ständigt återkommer till. En del danser är långsamma och meditativa, andra kraftfulla och energirika. En del är nya, men många är tusentals år gamla. Danserna utgår från den folkliga dansens enkla grundsteg och alla kan vara med, oavsett ålder och bakgrund. Musik och danser kommer från, och berättar för oss om många tider och kulturer.
Vårens tema är ”Stegfinnare ”
Vi träffas:
7 mars, 4 april, och 2 maj
 
Arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.
För frågor och  mer Information kontakta: Marie Cöster, verksamhetutvecklare Sensus studieförbund marie.coster@sensus.se