Mat & dryck i restaurangen
På vår restaurang prioriterar vi närproducerade och ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning. Vår meny kännetecknas av ett rustikt och genuint kök med starka nordiska influenser, där smakupplevelsen står i fokus och alla rätter tillagas från grunden.
För att garantera en plats i vår restaurang förboka gärna.
Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar för olika arrangemang och evenemang, där vi med glädje hjälper till med att utforma mat- och dryckesalternativ enligt era önskemål. För förfrågningar mer än 10 i sällskapet, middagar, och firanden, vänligen kontakta oss via e-post: mia.nilsson@akersberg.se
Välkommen!
Frukost
Tisdag-fredag 6:30-9:00
Helger 7:30-10:00
Dagens lunch
Vardagar 11:30-13:30
Helger 11:30-14:00
A la carte
Måndag-lördag 16:30-21:00
Kontakt:
0413-55 91 63
restaurangen@akersberg.se
Lunchmeny v. 45
Lunchmeny serveras
Måndag- fredag 11:30 – 13:30, 150 kr
Lördag, söndag och helgdagar 11:30 – 14:00, 185 kr
Dagens söta 95 kr
I lunchmeny ingår hembakad bröd, smör, salladsbuffé, bordsvatten, kaffe och liten kaka
Måndag 3/11
Dagens: Högrevsgryta, potatispuré, fräs på bratwurst, paprika, lök
Vegetarisk: Gryta på sötpotatis, morot, tomat, basilika
Tisdag 4/11
Dagens: Nattbakad fläskkarré, grönpepparsås, timjanrostad purjolök, potatisstomp
Vegetarisk: Gnocchi, brynt smör, salvia, portabello, rostade hasselnötter, riven parmesan
Onsdag 5/11
Dagens: Ugnsbakad färsk laxfilé, gräddbrässerad spetskål, dijonvinägrett, körvelsallad, kokt potatis
Vegetarisk: Röd linsgryta, kokosmjölk, lök, vitlök, ingefära, tomat, jasminris
Torsdag 6/11
Dagens: Grekiska färsbiffar, fetaost, soltorkad tomat, rostad örtpotatis, tzatziki
Vegetarisk: Vegetariska grekiska färsbiffar, fetaost, soltorkad tomat, rostad potatis, tzatziki
Fredag 7/11
Dagens: Kycklinglårfilé ”coq au vin”, rödvinssky, sidfläsk, timjan, morot, syltlök, kokt potatis
Vegetarisk: Rödbetsfalafel, tunnbröd, myntyoghurt, tomatsallad, sallad
Lördag 8/11
Dagens: Dansk fläskstek, rödkål, äppelkompott, skysås, stekt kulpotatis
Vegetarisk: Tortellini, spenat, ricotta, grönsaker, pestosås
Söndag 9/11
Fars dags meny
Rökt pilgrimsmussla med jordärtskocka och röda vinbär
Kalv entrecote med dragonsås och rostad brysselkål
Mjölkchokladparfait med päron och kardemumma
3 rätters – 450 kr
Lunchmeny v. 46
Lunchmeny serveras
Måndag- fredag 11:30 – 13:30, 150 kr
Lördag, söndag och helgdagar 11:30 – 14:00, 185 kr
Dagens söta 95 kr
I lunchmeny ingår hembakad bröd, smör, salladsbuffé, bordsvatten, kaffe och liten kaka
Måndag 10/11
Dagens: Helstekt kotlett, bearnaisesås, balsamico bakad lök, stekt potatis
Vegetarisk: Stekt panoummi, bearnaisesås, bakad lök, stekt potatis
Tisdag 11/11
Dagens: Fläsksida, Ancho, rostad majssalsa, tomat och koriander, spicy coleslaw, rostad potatis
Vegetarisk: BBQ Quorn filé, Ancho, rostad majssalsa, tomat och koriander, spicy coleslaw, rostad potatis
Onsdag 12/11
Dagens: Ångad torsk, Sandefjordsås, gröna ärtor, kokt potatis
Vegetarisk: Bakad blomkål, rostad mandel, chimichurriyoghurt
Torsdag 13/11
Dagens: Viltfärsbiffar, rostade rotfrukter, enbärgräddsås, svartvinbärsgelé, ristad brysselkål
Vegetarisk: Vegetariska färsbiffar, rostade rotfrukter, enbärgräddsås, svartvinbärsgelé, ristad brysselkål
Fredag 14/11
Dagens: Krämig kyckling, purjolök, timjan, soltorkade tomater, fetaost, potatispuré
Vegetarisk: Fylld zucchini, purjolök, timjan, soltorkade tomater, fetaost, potatispuré
Lördag 15/11
Dagens: Rödvinsbrässerad högrev, skysås med grov senap, kantareller, potatisstomp
Vegetarisk: Bakad spetskål, brynt smör, grana padana, citron & paprikarouille
Söndag 16/11
Dagens: Örtbakad kalkonlår, dragonsås, rostad potatis, bacon, äppelkompott
Vegetarisk: Piccata på aubergine, krämig citrongnocchi, spenat & soltorkade tomater
A la carte
Köket serverar under måndag-lördag kl 16:00-20:30. Sitt gärna kvar längre eller mys i brasrummet.
Med reservation för ändringar.
Säsongsbetonade smaker med utvalda viner
Champagne och 10 g Baerii kaviar – 475 kr
1 glas Drappier champagne serveras med Baerii kaviar, crèmefraiche, gräslök och våffla
10 g Baerii kaviar– 275 kr
Serveras med crèmefraiche, gräslök och våffla
Rätter, välj en eller flera
Rökt pilgrimsmussla med jordärtskocka och röda vinbär
Confiterad lax med rödbeta och rökt crème
Blomkål med prästost och tryffel
Långtidsstekt ankbröst med sellerikräm och Karl Johan-sås
Kalv entrecote med dragonsås och rostad brysselkål (+50 kr)
Skånsk brie med päron och knäckebröd
Havtorns- och mandarinsorbet med vit choklad
Mjölkchokladparfait med päron och kardemumma
Priser
1 servering : 275 kr
2 servering: 375 kr
3 serveringar: 475 kr
4 serveringar: 575 kr
5 serveringar: 675 kr
Åkersbergsmenyn – 450 kr
Confiterad lax med rödbeta och rökt crème
Långtidsstekt ankbröst med sellerikräm och Karl Johan-sås
Havtorns- och mandarinsorbet med vit choklad
Kaffe med något sött – 65 kr
Barnmeny
100 kr per servering
Hotellfrukost
Unna dig lyxen av hotellfrukost utan att behöva övernatta.
Starta dagen på bästa sätt med en god frukostbuffé, även när du inte bor hos oss!
Perfekt för lediga morgnar, semesterfirare och livsnjutare.
- 150 kr/person
- 85 kr/person för barn 3-12 år
Serveras
tisdag-fredag kl 06:30-09:00
lördag, söndag och helgdagar 07:30 – 10:00
Upplev en smakrik söndag med vår mysiga Afternoon Tea.
Smaka på nylagade scones, delikata snittar, kakor och mycket mer.
Afternoon Tea
Välkommen att njuta av vår populära Afternoon Tea, en stund av lyx och gemenskap tillsammans med nära och kära.
I höst arrangerar vi Afternoon Tea vid två tillfällen
2 november
30 november.
- 345 kr/ person (över 12 år)
- 175 kr/barn 3-12 år
Välj ankomsttid:
11:30 eller 13:30