Restaurangen
I vår restaurang använder vi oss av närodlat och ekologiskt i den mån det är möjligt. Köket är rustikt och genuint med nordiska influenser. Smaken är i fokus och allt tillreds från grunden.
På dryckeslistan hittar du allt från lokala ölsorter och alkoholfria alternativ till viner från hela världen.
För att garantera att få ett bord i vår restaurang, vänligen boka på telefon 0413-559163.
Vi hjälper självklart till med olika arrangemang och kan skräddarsy dem precis som ni vill.
För middagsbjudningar, kalas etc., maila mia.nilsson@akersberg.se
Välkommen!
Öppettider
Frukost
Vardagar 07:00-09:00
Helger 07:30-10:00
Dagens lunch
Vardagar 11:30-13:30
Helger 11:30-14:00
A la carte
Måndag-lördag, 16:00-21:00
Boka bord:
0413-55 91 63
Dagens lunch v.38
Måndag 18/9
Dagens: Fransk fisksoppa med nybakt bröd och aioli
Vegetarisk: Lasagne al forno med lök & tomatsallad
Tisdag 19/9
Dagens: Sesamstekt kyckling med syrade morötter, teriyakisås, ingfärsmajonnäs och jasminris
Vegetarisk: Sesambakad blomkål med syrade morötter, teriyakisås, ingfärsmajonnäs och jasminris
Onsdag 20/9
Dagens: Persiljebiffar med svampsås, potatismos, morötter och svartvinbärsgelé
Vegetarisk: Risotto med trattkantarell och svartkål
Torsdag 21/9
Dagens: Stekt kalkonbröst med örtrostad potatis, broccoli och dijongräddsås
Vegetarisk: Rödbetsbiff med örtrostad potatis, broccoli och dijonmajonnäs
Fredag 22/9
Dagens: Chicken satay” med jordnötssås, pak choi och grönsaksris
Vegetarisk: ”Tofu satay” med jordnötssås, pak choi och grönsaksris
Lördag-söndag 23-24/9
Dagens: Dansk fläskesteg med klassiska tillbehör
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad
Dagens lunch v.39
Måndag 25/9
Dagens: Kyckling med gräddsås, pressgurka, gelé och kokt potatis
Vegetarisk: Friterad bönbollar med grön currygryta och jasminris
Tisdag 26/9
Dagens: Ugnsbakad laxfilé med citrushollandaise samt sauterad pak choi och potatis
Vegetarisk: Burrito med ost och grönt serveras med tomatsalsa och crème fraiche
Onsdag 27/9
Dagens: Stekt kalkonbröst med råstekta rotfrukter och rosmarinsky
Vegetarisk: Potatis- och rotfruktsterrin med svampcrème och friterad ostronskivling
Torsdag 28/9
Dagens: Provencalska färsbiffar med bulgursallad och äppletzatziki
Vegetarisk: Stekt polenta med parmensanbakad fänkål och bakad tomat
Fredag 29/9
Dagens: Nattbakad kalvhögrev med potatisstomp, med salviasky och brysselkål
Vegetarisk: Spenat & linsbiff med potatisstomp, brysselkål och citroncrème
Lördag-söndag 30/9-1/10
Dagens: Dansk fläskesteg med klassiska tillbehör
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad
Dagens lunch v.40
Måndag 2/10
Dagens: Kyckling Tikka Masala med ångat jasminris och hemkokt chutney
Vegetarisk: Tikka Masala med kikärtor, ångat jasminris och hemkokt chutney
Tisdag 3/10
Dagens: Örtbakad karrè med citrussmör, rostad potatis och fetaostcrème
Vegetarisk: Friterad pannoumi med sojabönsallad, rostad potatis och lime- och vitlökscrème
Onsdag 4/10
Dagens: Smörstekt kungsfisk med vitvinssås, franska ärtor, citron och dillpotatis
Vegetarisk: Tortellini med grönsaker i pestocrème toppad med hyvlad grana padano
Torsdag 5/10
Dagens: Viltfärsbiff med grönpepparsås, saltgurka och potatis- och purjolöksstomp
Vegetarisk: Arancini (friterade risottobollar) med basilikacrème och tomat & mozzarellasallad
Fredag 6/10
Dagens: Helstekt kotlettrad med rökt bearnaise, haricotsverts, bakad tomat och rostad potatis
Vegetarisk: Veggobiff med rökt bearnaise, haricotsverts, bakad tomat och rostad potatis
Lördag-söndag 7-8/10
Dagens: Dansk fläskesteg med klassiska tillbehör
Vegetarisk: Tortellini med grönsaker i pestocrème toppad med hyvlad grana padano
À la carte
Måndag-lördag, kl 16-21.
Boka bord via telefon 0413-559163. Med reservation för ändringar.
Förrätter
BLOMKÅLSTERRIN
forellrom, picklad gurka, kallpressad rapsolja & örter 135 kr
LAXTARTAR
bakade betor, rökt gräddfil, rotfruktscrisp & ängsyra 135 kr
Huvudrätter
HALSTRAD RÖDING
sellericrème, kantareller, mandelspån & brynt krondillssmör 295 kr
RYGGBIFF
sotad silverlök, jordärtskocka, grönkål, portvinssky 295 kr
PUMPA
butternut, balsamicoglaze, pumpakärnor, jordärtskocka, grönkål (veg) 235 kr
RÄKMACKA
hembakt bröd, majonnäs, ägg, picklad lök 195 kr
Efterrätter
CHEESECAKE
vit choklad, krusbär, hasselnötter, svarta vinbär 125 kr
CHOKLADFONDANT
mascarponecrème, kanderad valnöt, myntakola 125 kr
SORBET
3 x hemgjord sorbet 85 kr
Hotellfrukost utan att bo
Starta dagen på bästa sätt med en god frukostbuffé, även när du inte bor hos oss!
Serveras måndag-fredag 07:00-09:00, lördag-söndag 07:30-10:00.
Pris 150 kr
Barn 3-12 år, 85 kr.
Boka via telefon 0413-559163.
Afternoon tea
Pris 295 kr per person, barn 3-12 år 135 kr. Boka via telefon 0413-559163
Datum för hösten 2023:
10 september, 8 oktober, 5 november, 3 december
Sittningstider:
11:30-13:00
11:45-13:15
13:30-15:00
13:45-15:15