Mat & dryck i restaurangen
I vår restaurang använder vi oss av närodlat och ekologiskt i den mån det är möjligt. Köket är rustikt och genuint med nordiska influenser. Smaken är i fokus och allt tillreds från grunden.
På dryckeslistan hittar du allt från lokala ölsorter och alkoholfria alternativ till viner från hela världen.
För att garantera att få ett bord i vår restaurang, vänligen boka på telefon 0413-559163.
Vi hjälper självklart till med olika arrangemang och kan skräddarsy dem med mat och dryck precis som ni vill.
För middagsbjudningar, kalas etc., maila mia.nilsson@akersberg.se
Välkommen!
Öppettider
Frukost
Vardagar 7:00-9:00
Helger 7:30-10:00
Dagens lunch
Vardagar 11:30-13:30
Helger 11:30-14:00
A la carte
Måndag-lördag, 16:00-21:00
Boka bord:
0413-55 91 63
Dagens lunch v.13
Dagens lunch serveras på buffé med en uppskattad salladsbuffé, nybakt bröd, bordsvatten samt kaffe, te och småkakor
Måndag-fredag 11:30-13:30, 140kr. Lördag-söndag & helgdagar 11:30-14:00, 185kr.
Måndag 25/3
Dagens: Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Vegetarisk: Raggmunk gratinerad med portabello och getost. Serveras med kimchimajonnäs
Tisdag 26/3
Dagens: ”Chicken satay” med jordnötssås och stekt blomkålsris
Vegetarisk: ”Paneér satay” med jordnötssås och stekt blomkålsris
Onsdag 27/3
Dagens: Halstrad koljafilé med citronsås, haricots verts och dillpotatis
Vegetarisk: Tortellini och grönt i pestocrème med hyvlad grana padano
Torsdag 28/3
Dagens: Färsbiff bourguignon med rökt fläsk, svamp, syltlök och potatisstomp
Vegetarisk: Burrito fylld med bönor, ost och grönt. Serveras med salsa och crème fraiche
Fredag 29/3, 185kr
Dagens: Halstrad koljafilé med citronsås, haricots verts och dillpotatis
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat- och mozzarellasallad och citroncrème
Lördag 30/3, 185kr
Dagens: Örtbakat kalkonbröst med gräddsås, pressgurka, gelé och nypotatis
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat- och mozzarellasallad och citroncrème
Söndag 31/3, 185kr
Dagens: Långbakad fläskkarré med rostade rotsaker, ingefärssky och picklad rödlök
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat- och mozzarellasallad och citroncrème
Måndag 1/4, 185kr
Dagens: Skinnstekt kycklingfilé med purjolök- och potatisstomp, rödvinssås och ramslöksmör
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat- och mozzarellasallad och citroncrème
Dagens lunch v.14
Dagens lunch serveras på buffé med en uppskattad salladsbuffé, nybakt bröd, bordsvatten samt kaffe, te och småkakor
Måndag-fredag 11:30-13:30, 140kr. Lördag-söndag & helgdagar 11:30-14:00, 185kr.
Måndag 1/4
Dagens : Skinnstekt kycklingfilé med purjolök/potatisstomp, rödvinsås och ramslöksmör
Vegetarisk : Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad och citroncremé
Tisdag 2/4
Dagens : Chilimarinerad kyckling med stekt gnocchi, parmesancremé pepparpicklad morot
Vegetarisk : Chilimarinerad blomkål med stekt gnocchi, parmesancremé pepparpicklad morot
Onsdag 3/4
Dagens : Fransk fisksoppa med aioli och nybakt bröd
Vegetarisk: Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad
Torsdag 4/4
Dagens :Soja & seamstekt grissida med stekt ris, ingefärsmajonäs och picklad lök
Vegetarisk : Friterade veggobollar med stekt ris, ingefärsmajonäs och picklad lök
Fredag 5/4
Dagens : Stekt schnitzel med stekt potatis, örtsmör, pepprig sky och gröna ärter
Vegetarisk : Ärt & rödbetsbiff med stekt potatis, örtsmör, pepprig sky och gröna ärter
Lördag 6/4
Dagens : Skinnstekt kycklingfilé med purjolök/potatisstomp, rödvinsås och ramslöksmör
Vegetarisk : Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad och citroncremé
Söndag 7/4
Dagens : Skinnstekt kycklingfilé med purjolök/potatisstomp, rödvinsås och ramslöksmör
Vegetarisk : Lasagne al forno med tomat & mozzarellasallad och citroncremé
À la carte
Serveras måndag-lördag, kl 16-21.
Boka bord via telefon 0413-559163. Med reservation för ändringar.
Förrätter
RÅSTEKT HAVKRÄFTA
jordärtskockschips, misoemulsion, havtornsponzu och portlak, 135 kr
SKOGSSVAMPRAVIOLI
tryffel i örtconsumé, semitorkad tomat och friterad salvia, 135 kr
Huvudrätter
FÄRSERAD RÖDTUNGA
persiljespräckt musselsås, blomkålspuré, senapsfrön, svartrot och blåmussla, 325 kr
OXKIND
puré på vita rotfrukter och tryffel, picklad schalottenlök, kastanjecrème och friterad purjolök, 325 kr
ROSTAD POLENTATERRIN
betor, getost, kaprischimichurri och friterad jordärtskocka, 245 kr
HÖGREVSBURGARE
med prästost, bacon, saltgurka och srirachamajonnäs, briochebröd och hemgjorda chips, 225 kr
PILLADE RÄKOR
hembakat bröd, majonnäs, ägg, picklad lök, 225 kr
BARNMENY
Pasta Bolognese, 95 kr
Efterrätter
MANDELMAZARIN
yoghurtpulver samt variation på blodapelsin och vispad yuzufärskost, 125 kr
TERRIN
crème på tonkaböna, brynt smör, torkat äpple, honeycomb samt äpplecrème, 125 kr
SORBET
3 x hemgjord sorbet, 95 kr
Hotellfrukost
Unna dig lyxen av hotellfrukost utan att behöva övernatta.
Starta dagen på bästa sätt med en god frukostbuffé, även när du inte bor hos oss!
- 150 kr/person
- 85 kr/person för barn 3-12 år
Boka via telefon 0413-559163
Serveras måndag-fredag kl 7-9 samt lördag-söndag kl 7.30-10.
Upplev en smakrik söndag med vår mysiga Afternoon Tea.
Smaka på nylagade scones, delikata snittar, kakor och mycket mer.
Afternoon Tea
En söndag i månaden är kan du njuta av vår populära Afternoon Tea med en vän eller familjen.
- 325 kr/ person (över 12 år)
- 165 kr/barn 3-12 år
Boka via telefon 0413-55 91 63
Datum för våren 2024:
4 februari
3 mars
28 april
26 maj, Mors dag
Sittningar 1,5h, Välj ankomsttid:
11:30, 12:00, 13:00 eller 13:30