Mat & dryck i restaurangen

På vår restaurang prioriterar vi närproducerade och ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning. Vår meny kännetecknas av ett rustikt och genuint kök med starka nordiska influenser, där smakupplevelsen står i fokus och alla rätter tillagas från grunden.

För att garantera en plats i vår restaurang förboka gärna. 

Vi erbjuder även skräddarsydda lösningar för olika arrangemang och evenemang, där vi med glädje hjälper till med att utforma mat- och dryckesalternativ enligt era önskemål. För förfrågningar mer än 10 i sällskapet, middagar, och firanden, vänligen kontakta oss via e-post:  mia.nilsson@akersberg.se

Välkommen! 

Frukost
Tisdag-fredag 6:30-9:00
Helger 7:30-10:00

Dagens lunch
Vardagar 11:30-13:30
Helger 11:30-14:00

A la carte
Måndag-lördag 16:30-21:00

Kontakt:
0413-55 91 63
restaurangen@akersberg.se 

Lunchmeny v. 45

Lunchmeny serveras 
Måndag- fredag 11:30 – 13:30,  150 kr 
Lördag, söndag och helgdagar 11:30 – 14:00, 185 kr 

Dagens söta 95 kr 

I lunchmeny ingår hembakad bröd, smör, salladsbuffé, bordsvatten, kaffe och liten kaka 

Måndag 3/11
Dagens: Högrevsgryta, potatispuré, fräs på bratwurst, paprika, lök
Vegetarisk: Gryta på sötpotatis, morot, tomat, basilika

Tisdag 4/11
Dagens:   Nattbakad fläskkarré, grönpepparsås, timjanrostad purjolök, potatisstomp
Vegetarisk:  Gnocchi, brynt smör, salvia, portabello, rostade hasselnötter, riven parmesan

Onsdag 5/11
Dagens: Ugnsbakad färsk laxfilé, gräddbrässerad spetskål, dijonvinägrett, körvelsallad, kokt potatis
Vegetarisk: Röd linsgryta, kokosmjölk, lök, vitlök, ingefära, tomat, jasminris

Torsdag 6/11
Dagens:
Grekiska färsbiffar, fetaost, soltorkad tomat, rostad örtpotatis, tzatziki
Vegetarisk:  Vegetariska grekiska färsbiffar, fetaost, soltorkad tomat, rostad potatis, tzatziki

Fredag 7/11
Dagens: Kycklinglårfilé ”coq au vin”, rödvinssky, sidfläsk, timjan, morot, syltlök, kokt potatis
Vegetarisk: Rödbetsfalafel, tunnbröd, myntyoghurt, tomatsallad, sallad

Lördag 8/11
Dagens: Dansk fläskstek, rödkål, äppelkompott, skysås, stekt kulpotatis
Vegetarisk: Tortellini, spenat, ricotta, grönsaker, pestosås

Söndag 9/11
Fars dags meny 
Rökt pilgrimsmussla med jordärtskocka och röda vinbär
Kalv entrecote med dragonsås och rostad brysselkål
Mjölkchokladparfait med päron och kardemumma
3 rätters – 450 kr 

 

Lunchmeny v. 46

Lunchmeny serveras 
Måndag- fredag 11:30 – 13:30,  150 kr 
Lördag, söndag och helgdagar 11:30 – 14:00, 185 kr 

Dagens söta 95 kr 

I lunchmeny ingår hembakad bröd, smör, salladsbuffé, bordsvatten, kaffe och liten kaka 

Måndag 10/11
Dagens: Helstekt kotlett, bearnaisesås, balsamico bakad lök, stekt potatis 
Vegetarisk: Stekt panoummi, bearnaisesås, bakad lök, stekt potatis

Tisdag 11/11
Dagens: Fläsksida, Ancho, rostad majssalsa, tomat och koriander, spicy coleslaw, rostad potatis
Vegetarisk:  BBQ Quorn filé, Ancho, rostad majssalsa, tomat och koriander, spicy coleslaw, rostad potatis

Onsdag 12/11
Dagens:  Ångad torsk, Sandefjordsås, gröna ärtor, kokt potatis
Vegetarisk: Bakad blomkål, rostad mandel, chimichurriyoghurt

Torsdag 13/11
Dagens:
Viltfärsbiffar, rostade rotfrukter, enbärgräddsås, svartvinbärsgelé, ristad brysselkål 
Vegetarisk:  Vegetariska färsbiffar, rostade rotfrukter, enbärgräddsås, svartvinbärsgelé, ristad brysselkål 

Fredag 14/11
Dagens: Krämig kyckling, purjolök, timjan, soltorkade tomater, fetaost, potatispuré 
Vegetarisk: Fylld zucchini, purjolök, timjan, soltorkade tomater, fetaost, potatispuré  

Lördag 15/11
Dagens: Rödvinsbrässerad högrev, skysås med grov senap, kantareller, potatisstomp
Vegetarisk: Bakad spetskål, brynt smör, grana padana, citron & paprikarouille  

Söndag 16/11
Dagens: Örtbakad kalkonlår, dragonsås, rostad potatis, bacon, äppelkompott 
Vegetarisk: Piccata på aubergine, krämig citrongnocchi, spenat & soltorkade tomater

 

A la carte 

Köket serverar under måndag-lördag kl 16:00-20:30. Sitt gärna kvar längre eller mys i brasrummet. 
Med reservation för ändringar.
Säsongsbetonade smaker med utvalda viner

Champagne och 10 g Baerii kaviar – 475 kr
1 glas Drappier champagne serveras med Baerii kaviar, crèmefraiche, gräslök och våffla

10 g Baerii kaviar– 275 kr
Serveras med crèmefraiche, gräslök och våffla

Rätter, välj en eller flera

Rökt pilgrimsmussla med jordärtskocka och röda vinbär 

Confiterad lax med rödbeta och rökt crème

Blomkål med prästost och tryffel

Långtidsstekt ankbröst med sellerikräm och Karl Johan-sås

Kalv entrecote med dragonsås och rostad brysselkål (+50 kr)

Skånsk brie med päron och knäckebröd 

Havtorns- och mandarinsorbet med vit choklad

Mjölkchokladparfait med päron och kardemumma

Priser 

1 servering : 275 kr                          
2 servering: 375 kr
3 serveringar: 475 kr                        
4 serveringar: 575 kr                         
5 serveringar: 675 kr

Åkersbergsmenyn – 450 kr

Confiterad lax med rödbeta och rökt crème
Långtidsstekt ankbröst med sellerikräm och Karl Johan-sås
Havtorns- och mandarinsorbet med vit choklad

Kaffe med något sött – 65 kr

Barnmeny

100 kr per servering

Hotellfrukost

Unna dig lyxen av hotellfrukost utan att behöva övernatta.

Starta dagen på bästa sätt med en god frukostbuffé, även när du inte bor hos oss!

Perfekt för lediga morgnar, semesterfirare och livsnjutare.

  • 150 kr/person
  • 85 kr/person för barn 3-12 år
Frukost på Åkersberg i Höör

Serveras 

tisdag-fredag kl 06:30-09:00

lördag, söndag och helgdagar 07:30 – 10:00

Boka vårt seniorpaket och låt oss ta hand om er mitt i veckan. Vi bjuder på lunch och skapar en oförglömlig kväll med en utsökt middag.
Hotellfrukost på Åkersberg i Höör

Upplev en smakrik söndag med vår mysiga Afternoon Tea. 

Afternoon Tea på Stiftsgården Åkersberg
Afternoon Tea med snittar på Stiftsgården Åkersberg

Smaka på nylagade scones, delikata snittar, kakor och mycket mer.

Afternoon Tea

Välkommen att njuta av vår populära Afternoon Tea, en stund av lyx och gemenskap tillsammans med nära och kära.

I höst arrangerar vi Afternoon Tea vid två tillfällen
2 november
30 november.

  • 345 kr/ person (över 12 år)
  • 175 kr/barn 3-12 år

Välj ankomsttid:

11:30 eller 13:30