Aktiviteter på och runtom Stiftgården

På Stiftsgården Åkersberg finns det flera aktiviteter som du kan njuta av, såsom lugnande spa och en stilla promenad i vår park eller spel i utomhusmiljö.

Med utgångsläge mitt i Skåne har du nära till utflykter i vacker miljö. Precis runt hörnet av stiftsgården finner du slottsvandringar, golf, djurpark och pilgrimsled. Upptäck ännu fler aktiviteter i närheten via Mittskåne

Avslappning och umgänge

Boule set Åkersberg i Höör, Skåne

Sällskapsspel

Vi har lite olika spel att låna ut som passar bra i vår utemiljö. Det finns bl.a. boule, kubb och krocket. I biblioteket finner ni lite olika spel som passar bättre inomhus.

Meditation

Använd gärna Frihetens Kapell för en stunds avkoppling eller meditation på kyrktorget. Det finns kuddar och mattor att låna, fråga personalen.

Stiftsgården Åkersberg mitt i Skåne

Parken

Ta en stilla promenad i vår park och fundera över de 3 trollstenarna.

Vandra

IMG_1827

Pilgrimsvandring

Prova att vandra mellan Höör och Hallaröd. Pilgrimsleden i Höör startar från Frihetens kapell på Stiftsgården Åkersberg och går på slingriga vägar via Dagstorpssjön till Hallaröds kyrka och S:t Olofs källa. Den 16 km långa leden kan du vandra när som helst under året. Pilgrimsfoldrar finns på Stiftsgården Åkersberg.

Hälsans Stig

Hälsans stig

Promenader för ett friskare Sverige! På Hälsans Stig kan du ta en promenad mot ett sundare liv. Tillsammans med landets kommuner finns idag hittills 110 promenad- och motionsslingor. Slingan i Höör är 5 km, en spännande runda i omväxlande miljö.

Frälsarkrans-2 (1)

Frälsarkransvandring

På gården har vi lagt ut en egen Frälsarkransrunda som ni kan vandra om ni har en stund över. Kransar och beskrivning finns att låna i receptionen. Vandringsbeskrivning finns här att ladda ner i pdf format, frälsarkransvandring.

Utflykter

Golf

Ta chansen att förgylla din konferensvistelse på Stiftsgården Åkersberg med lite golf, eller ta med familjen på en runda. Det finns flera fina golfbanor mitt i Skåne, och vill du göra längre utflykter har du en perfekt utgångspunkt i Höör. Här nedan finner du förslag på banor som ligger på bekvämt avstånd från Stiftsgården Åkersberg.

Björn på Skånes Djurpark

Skånes djurpark

Gör ett besök på Skånes djurpark och lär känna våra nordiska djur. Lika skoj tillsammans med familjen som med kollegorna på konferensen. Skånes Djurpark är 100 hektar stor, med varierad natur och ungefär 85 olika arter. Från Stiftsgården Åkersberg når du parken på max 10 minuter med bil.

Slottsvanding Bosjökloster

Slottsvisning

Du får en guidad slottsvisning på Bosjökloster Slott där du bland annat får se Rosenträdgården, Nunnemuseet, Slottet, Kyrkan och Örtaträdgården.

VMS Banner 400x300 (002)

Mitt Skåne

Välkommen att upptäcka Mittskånes guldkorn. Bland ståtliga slott, svalkande sjöar och spännande skogar finns det mycket att upptäcka. Skånes Djurpark, Frostavallen och Fulltofta Strövområden, Hörby marknad, Stockamöllan Jazz & Swing Festival och Bosjöklosters evenemang lockar tusentals människor varje år.